tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kynnet: ..Taas ne menee poks! (Joteskii Groteskii / Rock'n'Roll Bullshit Records)

Fuck Records julkaisi vuonna 2016 Teemu Tannerin Kynnet-yhtyeeltä kaksi nopeasti loppuunmyytyä kasettia: maaliskuussa ...Taas ne ja lokakuussa ...Menee poks!

Kolme viikkoa sitten vinyyliin erikoistuneet Joteskii Groteskii ja Teemu Bergmanin Rock'n'Roll Bullshit Records yhdistivät voimansa ja panivat pihalle kasetit koostavan 12" kokoelman, joka on nimeltään tietysti ..Taas ne menee poks!

Kokoelmalla on vielä bonuksena tammikuussa 2016 digijulkaistu Bandcamp-single VOI EI,KYNNET!, joten ei voi valittaa!

Tietääkseni Kynnet tuli Tannerin kaapista "julkisuuteen" heinäkuussa 2015, kun Bandcampiin ilmestyi muutamia biisejä Kynnet-nimen alla. Tätä nimitän "Spiral Scratch" -vaiheeksi, jolloin Kynnet-ilmaisun muoto oli vielä hakusessa.

Puolessa vuodessa Tanner/Kynnet tiivisti nopean ja tarttuvan punkpop- ja powerpop-tyylinsä: kokoelman b-puoliskon alkuun sijoitetut VOI EI,KYNNET! -kappaleet 100 erobiisii ja Pitkä odotus ei palkitse mitään ovat biisien parhaimmistoa ja ensimmäinen kiteyttää aihepiirin.

Ihan tällaista musaa ei suomeksi kukaan muu tee, ja jos tekee, ei ainakaan näin hyvin. Uusi musiikkimedia Nälkä julkaisi juuri Antti Vuorenmaan kirjoittaman Tannerin haastattelun jossa 19 bändin (HopeajärviTeksti-TV 666 jne.) mies kertoo mm. hämmästyttävästä ajanhallintakyvystään.

Vaikka Tanner on tehnyt ja soittanut tähän mennessä julkaistun Kynnet-musiikin kokonaan itse, Kynnet on myös lujaa jytäävä liveyhtye, jonka big band -kokoonpano täydentyi helmikuussa 2016, kun Tuuli Sirkeisen jälkeen toinenkin Seksihullut-basisti Hilla Kohtamäki liittyi Kynsiin, tällä kertaa rumpaliksi.

Kahden hypernopeudella komppaavan kitaristin ja tiukan Seksihullut-rytmiryhmän kanssa koettu Kynnet-livehurmos on niin totaalisen ekstaattinen, että sen jäljiltä Tannerin yksin tikkaama ..Taas ne menee poks! kuulostaa soundiltaan pehmeältä ja soitto hillityltä. Levy rokkaa siltikin vimmatusti, sillä biisit ovat loistavia: Liian sekaisin, Ella, Tajuton, Laulu Lapinlahden Linnuille, Tikusta asiaa jne.

Toukokuussa norjalainen Black Pop Records julkaisee seiskatuumaisen Kynnet-singlen ja loppuvuodeksi on kaavailtu ihkauutta Kynnet-albumia. Odotan suurella jännityksellä! Taltioidaanko big band -kokoonpanoa levylle? Pitäytyykö Tanner edelleen Prince-metodissa ja soittaa kaiken itse? Ihan justiinsa ja kohtsillään ilmestyy kuitenkin Hopeajärvi-albumi Mahdotonta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti